diumenge, 26 de juliol del 2015

BEGUES JA ES PLAÇA DE 9!




“ Si tens un perquè ja cercaràs el com “ (Nietzsche 1844-1900)


Sempre he cregut que plantejar-se fites és important. Si és una fita assolible i engrescadora, fa que treguis el millor de tu mateix per arribar-hi, de fet, tant si ho aconsegueixes com si no, sempre surts guanyant alguna cosa pel camí. Alerta però,  si el que ets planteges sobrepassa les teves possibilitats,  pot provocar estrès i frustració. Per mi una vida sense objectius és com anar amb un vaixell a la deriva.

Un capítol a part, son les fites col·lectives. Aquestes han d’engrescar a grup de persones i ho han de veure assolible, la qual cosa és força difícil, doncs com a mínim sempre hi trobarem tres perfils : el que tot ho troba bé, el que té dubtes o por i el que diu que no hi està d’acord. El que cal en aquests casos és que algú ho vegi prou clar i intenti aconseguir una majoria suficient, mai ens hem de proposar convèncer a tothom, suposa un esforç desproporcionat.

Des de que vaig començar amb aquest projecte dels Encantats he observat la conveniència de definir objectius a curt i mig termini. Com més important és la fita, més es  mobilitza la gent. Quan un grup està ben cohesionat és sorprenent veure com la suma de petits esforços esdevé un èxit que sorprèn als mateixos que hi han participat. Crear la colla, el bateig, organitzar trobades castelleres, actuar en llocs emblemàtics o ser acceptats per la Coordinadora,  han estat alguns dels reptes que ens han fet créixer, però sempre tenint present els valors que representa el fet casteller i consolidant el passos.

Aquest any, els nostres padrins de Barcelona, ens van oferir la possibilitat de convertir Begues en plaça de 9 durant la Festa Major d’Estiu. Al principi semblava que ells mateixos no haguessin meditat prou la proposta que feien. Per poder acceptar-ho hauríem de complir una pila de requeriments que no estaven al nostre abast i per tant el més senzill és refusar. Però analitzem per un moment el que significa rebutjar-ho, suposa no tenir accés a una oportunitat com aquest durant molt de temps, hi ha colles que farien el que fos per estar a la nostra pell, suposa també distanciar la nostra excel·lent relació amb els padrins, i parlant de fites, suposa plantejar-nos la major fita de la nostra historia. Ells ens coneixen bé, si ens ho plantegen és per ens veuen capaços, tot el que ens hem proposat ho hem aconseguit, doncs som-hi,  anem a treballar-ho. La màquina dels Encantats es posa en marxa, l’energia que la mou és la il·lusió.

Hem d’aprofitar l’empenta d’aquest repte per assolir noves fites per la colla, una diada tant important en el nostre poble ens obliga a treballar per donar el màxim de nosaltres mateixos. No en teníem prou amb una, vàrem platejar les següents fites : convertir Begues en plaça de 9, aconseguir una altre colla de 9 per aquell dia, implicar l’Ajuntament i el poble, fer un àpat únic per 1.000 persones, portar a plaça el nostre primer castell de 7 i realitzar el primer pilar de 5, tot això en 5 mesos !! .

Hem treballat de valent durant aquest temps, hem trobat molta gent que s’ha implicat, el poble ha respost, més de 100 voluntaris es van oferir a ajudar-nos , sovint pensàvem que no ho aconseguiríem, però és molt gratificant veure com la unió fa la força i com la colla aplica els valors castellers tant a dins com a fora dels castells. El 26-Juliol-2015 durant el marc de la nostra Festa Major , hem aconseguit totes les fites que ens vàrem plantejar i no només això, els nostres padrins, les colles convidades i fins i tot la Coordinadora reconeixen el nostre esforç i ens posen com exemple per demostrar que no importa com és de gran el poble sinó com son de grans les persones, i us ben asseguro que en el món casteller ha quedat molt clar que El Encantats de Begues som molt grans, el que vàrem viure aquell dia no ho oblidarem mai.

Moltes felicitats a tots !!!
Orgullós de ser un Encantat.

Vicenç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada