dimecres, 22 de juliol del 2015

Ja queda molt poc per #beguesde9 !!!!! (Segona nota de premsa)





Un centenar de voluntaris treballen perquè la diada castellera més important de la història de Begues sigui un èxit
A punt, 250 kg de porc senglar amb calçots i patates per als mil castellers participants
Un centenar de persones voluntàries col·laboren aquests dies amb la Colla els Encantats de Begues per aconseguir que la trobada castellera de diumenge que ve, 26 de juliol, sigui un èxit d’organització. Un miler de castellers s’aplegaran diumenge a Begues en la cita castellera més important mai celebrada en aquesta població del Baix Llobregat. La colla local estarà acompanyada per la Colla Joves Xiquets de Valls –una de les formacions històriques del món casteller–, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Castelldefels.
Els organitzadors preveuen que les colles participants aconseguiran carregar algun castell de nou, fet que inscriuria el nom de Begues en la llista de places castelleres de nou. Fins ara, només hi ha cinc poblacions del Baix Llobregat que hagin aconseguit aquesta fita (Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Molins de Rei i Olesa de Montserrat). L’actuació castellera començarà a les 12 h al Passeig de l’Església, en el marc dels actes de la festa major d’estiu.
Després de les actuacions, els castellers participants i els acompanyants seran convidats a dinar porc senglar de Begues amb calçots i patates, en honor a la Colla Joves Xiquets de Valls. A hores d’ara, els organitzadors ja tenen a punt uns 150 kg de senglar precuinat amb calçots, als quals s’afegiran 100 kg de patates que es cuinaran el mateix dia. També hi haurà plats adaptats a les persones de religió musulmana i a les persones vegetarianes i celíaques.
Segons el president de la Colla els Encantats, Josep Fernández Pi, els organitzadors volen que la del dia 26 sigui “una diada de màxims”, i per això s’han proposat “fer les coses ben fetes” en tots els aspectes. De fet, els Encantats de Begues afronten un dels principals reptes organitzatius de la seva trajectòria, de tot just tres anys. Un centenar de voluntaris (vint més que els vuitanta inicials) s’ocuparan de rebre i atendre les colles convidades i el públic de la diada, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues, la Diputació de Barcelona, Estrella Damm i la cerveseria local Pik&Beer.
Begues, 22 de juliol de 2015

(més informació: Lourdes Tenorio, telèfon 626 47 42 87, e-mail elsencantats.begues@gmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada