dimecres, 7 de maig del 2014

Primera actuació complerta de 6

El darrer 4 de Maig la Colla Castellera de Begues, Els Encantats, estàvem convidats pels nostres veïns de Gavà a actuar durant la seva Fira Anual de l’Espàrrec. Des de que hem començat al temporada estem decidits a aconseguir una actuació complerta de 6, és a dir, tres rondes amb un castell de sis a cada ronda, doncs aquest és el requeriment mínim per poder ser una colla castellera de ple dret. Nosaltres ja teníem tres castells de sis fets a plaça, però mai els havíem pogut fer en una mateixa actuació.

Sabíem, abans d’anar-hi, que comptaríem amb l’ajuda dels companys de Gavà, però hem fet un gran esforç per dur a plaça el màxim nombre de camises verdes, fins i tot de samarretes verdes doncs molts amics de la Colla de Castelldefels van apropar-se a fer un cop de ma. Vam agrupar força castellers i els assajos deixaven un bon record, anàvem a pels tres castells de 6. L’equip tècnic vam decidir començar pel més difícil , el 3d6a, i va sortir clavat, en silenci, bon inici. A segona ronda escollim el 3d6, impecable, de postal, amb bateig d’acotxadora inclòs, el silenci seguia sent el nostre aliat. L’eufòria començava a brollar, només faltava el 4d6, ho podíem aconseguir. Tècnicament vàrem decidir que ho fes l’acotxadora nova per agafar confiança a plaça, tot i que era una decisió difícil, tercera ronda, tots concentrats, silenci i amunt, els segons no ho veuen gaire quadrat i decidim tornar-ho a muntar, no ens podem permetre cap error. Tornem-hi, segons quadrats, ara sí, silenci i terços amunt , les gralles anuncien la que podria ser la primera actuació complerta de 6 de l’historia dels Encantats, dosos amunt, està molt bé, acotxadora amunt i a terços s’encalla , no pot pujar, no troba on posar el peu, és un instant delicat, pot decidir deixar-ho o continuar, rendir-se o lluitar, i va decidir lluitar, confiava en tots nosaltres i va arribar a dosos , allà l’esperava l’enxaneta que amb un companyerisme modèlic la va ajudar a fer les tres passes que la situen dalt del castell i ella mateixa com si fos fàcil va aixecar l’aleta que convertia aquella actuació en la més gran dels Encantats.

Pot semblar senzill, però només nosaltres sabem l’esforç que ha suposat començar de zero fa un any  i coronar tres castells de 6 en una mateixa actuació, com tots sabem “si no costa, no val la pena”, hem lluitat i ho hem aconseguit , autèntica feina d’equip, sense competir amb ningú, només amb afany assolir reptes.

Moltes felicitats colla.

Vicenç Agulló
Encantat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada